huidverzorging thuis

Tips voor thuisverzorging

Hopelijk is het allemaal binnenkort weer voorbij maar tot die tijd gaan we niet bij de pakken neer zitten. Verzorging van je huid is altijd belangrijk maar zeker in tijden van stress!

Misschien heb je er nu meer tijd voor als anders (uiteraard niet wanneer je in de zorg werkt, dat begrijp ik). Probeer stress, als het lukt, zoveel mogelijk te verminderen. Niet alleen slecht voor je huid, je gaat er gespannen door uit zien maar je huid verouderd ook sneller. Ook je immuunsysteem krijgt minder aandacht doordat stress veel weg vreet, en dan kun je nu écht niet gebruiken. Je lichaam moet up to date zijn. Probeer iets wat voor jou helpt; yoga, hardlopen, mediteren, what ever als het maar voor jou helpt je gedachten rust te geven.

Maar nu je huid; neem bewust 15 tot 30 minuten de tijd per dag om extra aandacht te geven aan je huid van gezicht en lichaam. Heb je kinderen? Betrek ze daarbij, jong geleerd is oud gedaan!

Tip 1: Geef je gezicht en lichaam een peeling.
De dode huidcellen verdikken je huid en zorgen dat je minder mooi bruin wordt. Het is een fabeltje dat je dan je bruin eraf scrubt. het zijn dode cellen en die moeten gewoon weg! Voor je lichaam kun je een iets grovere scrub gebruiken als voor je gezicht.
Mijn aanbeveling voor je gezicht is na de Environ Pré Cleanser het Clay Masque als peeling te gebruiken. Een milde peeling welke ook nog eens zuiverend werkt. Daarna afspoelen en hopla klaar.

Tip 2: Verwen je huid met een masker.
Nu je huid super schoon is , is het tijd om te activeren en te voeden! Maar hoe dan?
Je huid neemt na een peeling heel goed de voedingsstoffen op, dit komt omdat je de barrière van dode huidcellen hebt weggenomen.
Gebruik een kalmerend of voedend masker, precies waar jij behoefte aan hebt. Ik ben zelf weg van de “face-lift”in een potje. Het Environ Revival masque bestaat uit drie verschillende zuren welke in synergie jouw huid vernieuwen van binnenuit. Als masker te gebruiken maar nog makkelijker, gewoon over je nachtcreme een dun laagje aanbrengen, ‘s nachts aanbrengen en de volgende dag er weer afwassen met je reinigingsproduct. Herhaal dit een aantal keer en je ziet er jaren jonger uit.

Tip 3: Masseer je huid met een vitamine A olie
Vitamine A is van levensbelang voor al je lichaamscellen. Heb je weleens last van sneeuwval als je een panty of je broek uittrekt? Allemaal dode huidcellen die je wegscrubt volgens tip 1. Maar dan daarna…
Ondanks dat je lichaam verstopt zit onder kleding willen we toch, als we straks in bikini liggen, dat deze er goed uit ziet. Waar of niet?
Begin dan nu vast met het verzorgen.
Heerlijk na het scrubben is een bodycreme met vitamine A of  een olie met vitamine A.
Getsie hoor ik je denken een olie die plakt. Nou deze van Environ niet hoor. Een hoog gedoseerde olie welke je mengt met een toner die zorgt dat de olie direct opgenomen wordt in je huid. Niks plakken dus , maar gewoon een mooie huid.
Vitamine A bouwt ook nog eens je weerstand op naar SPF 20, dus geeft van de zomer een natuurlijke bescherming tegen UV straling.

 

Ik hoop dat ik je met deze tips een beetje heb kunnen motiveren om jezelf nog beter te verzorgen dan dat je al deed.
Volg ons vooral op Insta en Facebook, hierin zetten wij regelmatig video’s en tips.
Voor vragen kun je altijd onze E-Schoonheidsspecialiste bellen ( 06-22 40 30 17) of langs komen in de winkel ( van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 -13.00)
Voorlopig tot 20 mei hopelijk kunnen we je daarna weer lekker behandelen.

Wij zijn er aan toe ik denk jullie ook?!