Op deze foto zie je schimmelnagels die afbrokkelen

Wat doe ik aan schimmelnagels?

Verwarring over schimmelnagels & en kalknagels

 

Schimmelnagels zijn hetzelfde als een kalknagels. Zo deze verwarring hebben we gelijk getackeld.
Verkleurde, broze nagels zorgen voor een weinig smakelijk gezicht.

Maar niet iedere kalknagel hoeft een schimmel te bevatten.
Huh? Hoe dan?
Een kalknagel ontstaat door een constante druk of een opgedane trauma. Hierdoor wordt  de nagel verdikt.

Wanneer hier ook nog een schimmeltje bij kot dan gaat de nagel verkleuren, wordt bros en kan gaan brokkelen.
De substantie onder de nagel kan veel druk gaan geven waardoor er in sommige gevallen zelfs een eeltpit onder kan gaan groeien.
Dit kan erg pijnlijk zijn, het is dan van belang hier door een voetdeskundige naar te laten kijken en schoon te laten maken.

 

 

Verschil tussen zwemmerseczeem en schimmelnagel?

 

De oorzaak kan hetzelfde zijn maar eenmaal een schimmelnagel is de kans groot dat  je ook zwemmerseczeem op kan lopen.zemmerseczeem onder de voeten
Zwemmerseczeem uit zich vaak door enorm droge, rode en/of jeukende voeten en vaak is de huid tussen de tenen stuk.

In onze kliniek zijn er maar weinig mensen die geen schimmelnagels of zwemmerseczeem aan hun voeten hebben. Dit laatste komt zeker in de zomer ( warme) periode vaker voor.

De oorzaak ligt bij een groep schimmels (meestal dermatophyten) die de huid en/of nagel binnendringen en soms zelfs een infectie veroorzaken.
Ze zijn veelal te vinden in ruimten waar het warm en vochtig is (zoals een badkamer of zwembad). Bovendien zijn schimmels enorm besmettelijk en is een overdracht zo gebeurd.
Heeft een familielid er last van, pas maar op en zorg voor een goede hygiëne (zoals bleek na het douchen) want anders heb jij het ook zo.

 

Wanneer je weerstand laag is ben je bevattelijker voor schimmelnagels

 

De grootste groep van de mensen welke kalknagels of zwemmerseczeem hebben, heeft helaas geen gezonde levensstijl, hierdoor is de darmflora verstoord.
Hier kun je last van hebben (zoals bijv. winderigheid, obstipatie of juist diarree) maar soms hoef je dit helemaal niet te merken. De schimmelnagel ontstaat namelijk van binnenuit.

Belangrijk is te weten dat over het algemeen je immuunsysteem niet naar behoren werkt en dit vaak van binnenuit komt. De darmflora is om wat voor oorzaak verstoord.
Het verdient aanbeveling om hier door een therapeut naar te laten kijken. Bij J’esthé doen wij dit middels een bioresonantietest .
Wil je hier meer over weten mail ( info@jesthe.nl) of app ( 06-22 40 30 17) ons dan, dan nemen we hierover contact met je op.

 

Wat hebben mijn darmen te maken met schimmelnagels?

 

 

80% van alle lichamelijke klachten komt uit de darm vandaan.
Wanneer de darmflora, om wat voor reden dan ook verstoord is, hebben ziekteverwekkers ( ook wel toxinen genaamd) , de kans om door het lichaam te gaan verspreiden.

Het is heel belangrijk om eerst de darmflora weer goed te krijgen. Maar wat is je darmflora?
Je darmflora bestaat uit de juiste balans tussen de goede en de slechte bacteriën. Dit is van belang om je darmen zo optimaal mogelijk te laten werken.

Wanneer je teveel slechte bacteriën hebt dan zal je allerlei klachten krijgen, van diarree tot obstipatie en van gasvorming tot huiduitslag.
Dit kan bijvoorbeeld komend doordat je iets verkeerd gegeten hebt of omdat je in het buitenland geweest bent en daar een parasiet of worm opgelopen hebt.
De dokter zal je dan al snel een antibioticakuur geven.

In sommige gevallen is dit echt nodig en kom je daar niet onderuit.
Echter is het nadeel van een antibioticakuur dat alle goede bacteriën ook teniet gedaan worden.
Je darmflora raakt nog meer van slag.

 

 

Hoe kan ik met thuismedicatie mijn schimmelnagels behandelen?

 

Mijn advies is altijd ( antibioticakuur of niet), start met een probioticakuur (lucovital), welke bestaat uit louter goede bacteriën, voor tenminste 3 maanden.probiotica van lucovitaal voor een goede darmflora
Je neemt deze één keer per dag in.

Nog beter is om een mix te nemen van pré en probiotica.
De toegevoegde pré biotica zijn de vezels die darmen tekort komen ( die je normaal uit gezonde voeding haalt), zodat ontlasting soepeler wordt. Deze vezels geven stofjes af die bevorderlijk zijn voor de goede darmflora.
Tegelijk met deze kuur smeer je de teennagels , twee x per dag, in met een speciale formule van Wartner en heeft een sterk afdodende werking op schimmel nagels.
Eenvoudig dus om te doen.
Stop je namelijk te vroeg dan is de kans groot dat de schimmel nog aanwezig is en gewoon zich weer opnieuw verspreid.

 

Wat ook heel goed werkt in combinatie is de nagels behandelen met laser licht. Door een combinatie van een lichtbundel werkt dit in op de juiste diepte waardoor de schimmel gedood wordt.
Tegenwoordig heb je ook speciale apparaatjes voor thuisgebruik waardoor je het vaker en makkelijker kan gebruiken.

De combinatie van verschillende behandelingen maakt vaak dat de schimmel gaat verdwijnen van nagels en voeten.
Vandaar dat er aangeraden wordt om zowel de schimmel van binnenuit aan te pakken door middel van een probioticakuur. Tegelijk de nagels behandelen met formule van Wartner en de laser te gebruiken.

Vandaar dat ik deze drie producten ook aanbeveel om dit zeker voor een periode van 3 maanden te gebruiken.
Als je dus gaat bestellen bestel dan direct 3 verpakkingen van ieder waardoor je voor 3 maanden genoeg hebt, uiteraard heb je de lamp maar 1 keer nodig.

 

Hoe behandel ik zwemmerseczeem aan  mijn voeten?

 

De zwemmerseczeem op je voeten is ook een schimmel maar dan op de huid.
Omdat dit ook een immuniteitsprobleem is van binnenuit waardoor de schimmel de kans gekregen heeft zich te nestelen, is het aan te raden ook hierbij de probioticakuur 3 maanden te gebruiken.
Zijn je nagels niet aangetast dan hoef je de crème niet te gebruiken en de lamp natuurlijk ook niet.

Wel is het belangrijk de huid voor drie maanden dun in te smeren met een speciale voetcrème waardoor de huid zich hersteld en de jeuk snel verdwijnt.
Er is namelijk niets ergens als jeuk, daar wordt je helemaal gek van. Tevens is het erg ontsierend dat de huid gebarsten is en vol met rode plekje en soms zelfs blaasjes zit.

 

HOE BEHANDEL IK EEN ERNSTIG VERSTOORDE DARMFLORA?

 

Heb je niet alleenlast van schimmelnagels maar zijn de klachten breder.
Chronische vermoeidheid, obstipatie, darmkrampen etc, schaam je dan niet en maak een afspraak met een darmfloratherapeut.
Zij kan je helpen met de juiste behandeling en producten om van je klachten af te komen.

Heb je een ernstig verstoorde darmflora dan kan het verstandig zijn om Nano Zilverwater erbij te gebruiken, deze heeft de eigenschap om alle virussen, bacteriën en schimmels welke er niet horen vanuit de cel af te voeren.
Wij adviseren tevens om dit in combinatie te doen met een darmspoeling. een darmspoeling wordt al vanuit de oudheid gedaan maar is in de tegenwoordige moderne maatschappij een beetje naar de achtergrond verdwenen.
Wil je hier meer over weten dan nodig ik je uit om een bezoekje aan onze site te wagen.hier zie je de behandelruimte van de darmspoeling

Op deze manier pak je de schimmel niet alleen aan aan de buitenkant maar ook van binnenuit waar deze uiteindelijk vandaan komt.
De kans op dat deze dan ook snel weer terugkomt is dan nihil.

Door het behandelen van de darmflora herstellen de nagels zich weer maar zal je lichaam ook beter gaan functioneren.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog steeds vragen, stuur dan een mail naar info@jesthe.nl of maak een afspraak voor een consult.