needling de workout voor je huid

Needling de Work-out voor je huid!

Needling je zult er vast al veel over gehoord of gelezen hebben. Waarom needling een work-out voor jouw huid is ga ik je in dit artikel uitleggen.

Wat is needling eigenlijk?huiddoorsnede

Je huid neemt niet altijd alle producten op dit je erop smeert. De ene keer trekt je crème beter in dan de andere keer. Je huid is verzadigd.
Tenminste in de allerbovenste laag. Juist in de onderlaag van je huid bevinden zich de levende huidcellen. Als deze cellen goed gevoed worden gaat de celdeling beter.
Een huid groeit van binnen naar buiten, dus wanneer je levende cellen in goede conditie zijn dan straalt je huid dat aan de buitenkant uit.

Met de dermaroller maak je minuscuul kleine kanaaltjes in de huid ( 0.1 – 0.2 mm) en voor het blote oog niet zichtbaar, die zich daarna weer sluiten.
Jouw Environ producten worden hierdoor beter opgenomen en je huid gaat stralen, zachter aanvoelen en er jonger uitzien.

Is needling geschikt voor jou?

Needling is geschikt voor iedere huid, zelfs voor de meest gevoelige huid. Wanneer je vroegtijdig begint met needlen zal je op latere leeftijd een jonger en jeugdigere huid houden. Pas het in bij je dagelijkse routine, je bent er namelijk niet langer mee bezig als tandenpoetsen.

Hoe werkt needlen?Hoe de dermaroller te gebruken

Bouw het needlen rustig aan op. Begin eerst 1 x per week en langzaam kan je dit uitbouwen tot 7 x per week.
Je rolt horizontaal, verticaal en diagonaal over de huid heen net zolang totdat de huid licht roze kleurt.

Het is belangrijk om op een schone huid te needlen.
Daarom hieronder de juiste volgorde van je huidverzorging:

 

  • Reinig je huid met de pre-cleaning oil. De eerste stap in de drie fase reiniging van Environ. De milde olie dringt diep tot in de poriën waardoor overmatig talk, make-up resten en producten van de huid verwijderd worden, het reinigen daarna met de milk reiniging wordt hierdoor eenvoudiger.
  • Reinig met de Cleansing foam ( licht schuimend) of de Cleansing lotion ( romige milk), de huid voelt heerlijk fris en licht aan.
  • Breng de toner aan; dit is de derde fase in het reinigingsprogramma van Environ. De toner van Environ zorgt voor een betere opname van de werkstoffen door de juiste PH aan de huid te geven. Bijvoorbeeld de Vita-Peptide toner op basis van vitaminen en peptide voor hydratatie en versteviging. De Alpha Hydroxy toner is op basis van AHA zuur welke tevens een licht peelende werking heeft voor een nog betere opname.
  • Rollen met de Roll-CIT gold of de Cosmetic Roll-Cit
  • Aanbrengen van het serum; zoals Avance Elixer of Environ Filler creme
  • Aanbrengen van de Moisturizer  uit de Skin Essential (oranje)  serie of de Youth Essentia ( blauwe) serie

Kan ik elk product gebruiken bij het rollen?

Nee, niet ieder product is geschikt voor opname bij het rollen. Dit komt omdat de molecuul dan te groot is. Een beetje technisch verhaal maar er zijn speciale producten voor het rollen geschikt.
Laat je deskundig adviseren door onze specialiste. Wanneer je bij ons de eerste intake boekt kunnen we je een gericht advies geven over de producten voor thuisgebruik. Ons advies testen we direct met de Discoverybehandeling zodat jij zeker bent dat je huid goed op onze producten reageert.

 

LET’S ROLL!!!

 

needling de workout voor je huid