cellulite

Cellulite op benen en billen is daar iets aan te doen?

Wat is verschil tussen cellulite en cellulitis?

In de volksmond vaak cellulitis genoemd maar de putjes in de huid is eigenlijk “cellulite”.
Cellulitis is een ontstekingsvorm welke wordt veroorzaakt door bacteriën.cellulitis
Erysipelas (ook wel belroos of wondroos genoemd) is een acute bacteriële infectie van de huid en onderhuids vet- en bindweefsel.
Wat veel vrouwen op de bovenbenen of billen last van hebben is dus cellulite. Vervelende putjes, kuiltjes of bobbeltjes die maar niet willen verdwijnen wat je ook doet.

 

Hoe ontstaat cellulite op je benen en billen?

Cellulite ontstaat meestal na de puberteit en komt bij ongeveer 85% van de vrouwen voor.
Waarom dan niet bij mannen? Simpel omdat mannen minder onderhuids vetweefsel hebben als vrouwen. Vrouwen hebben dit van nature omdat zij deze bescherming nodig hebben om kinderen te kunnen baren.
Helaas maar dat is nu eenmaal de natuur dames, we zullen het ermee moeten doen.

Cellulite ontstaat niet door overgewicht want ook sporters en slanke mensen hebben er last van. Het ontstaat doordat de verticaal gelegen bindweefselstrengen die de huid verbinden met het onderliggend bindweefsel de huid omlaag trekken. De vetcellen die hier in compartimenten verdeeld liggen worden daardoor omhoog geduwd en ontstaan er bobbels en kuilen.

 

Welke factoren zorgen voor de ontwikkeling van cellulite?

Gewichtsverandering kan een oorzaak zijn maar zeker ook andere. O.a. hormonen, erfelijkheid en levensstijl zijn van invloed op het ontstaan van cellulite.
Je kunt het dus niet altijd voorkomen maar het is zeker goed te behandelen. Door de bindweefsel strengen te verzachten en door de afvalstoffen uit de vetcellen te krijgen waardoor deze weer goed van structuur worden.

 

Wat kun je eraan doen om cellulite te laten verdwijnen?

Alleen smeren met een crème zal niet helpen helaas. De huid zal er wel lekker zacht door aanvoelen maar meer ook niet.
De bindweefselstrengen zullen goed aangepakt moeten worden en de afvalstoffen moeten verwijderd worden uit de vetcellen.

J’esthé Skincare Boutique heeft hiervoor een speciale methode ontwikkeld.
Een combinatie van vet bevriezen door middel van de Coolcurve en het behandelen met de Bodyprofile om het vet af te voeren.
Deze behandeling is het meest effectief als je de behandeling 2 x per week ondergaat. Tegelijkertijd dient de body contouringcreme samen met de vitaminen A olie dagelijks thuis gebruikt te worden.

De huid zal zienderogen opknappen. Zeker wanneer ook rekening gehouden wordt met bepaalde levensstijl.
Voldoende water drinken is  belangrijk voor de afvoer van de afvalstoffen uit het lichaam. Nuttigen van suikers is uit den boze om het lichaam goed te kunnen ontgiften. Deze en andere tips zullen met je besproken worden tijdens het intakegesprek.

Of de cellulite helemaal zal verdwijnen is van tevoren nooit te voorspellen, dit is afhankelijk van vele factoren evenals hoelang het effect zal aanhouden. Dat de cellulite zal verminderen en de huid gladder zal worden is zeker.

Wil je persoonlijke informatie of deze behandeling voor jou geschikt is?
Stuur ons een appje en we nemen contact met je op voor het beantwoorden van je vragen; 06-22 40 30 17.

Bekijk onze website www.jesthe.nl