gevoelige huid

Wat doe je aan een gevoelige huid?

Last van rode wangen , trekkerig gevoel? Misschien gaat je huid al een beetje verslappen of heb je rimpeltjes rond de mond? Heb je al van alles geprobeerd maar alles werkt tijdelijk.

Sommige proberen ten einde raad dan maar een diepe medische peeling waarmee ze weken met vellen op hun gezicht lopen. In eerste instantie blij want de huid lijkt toch warempel gladder. Echter na een paar weken blijkt de huid niet meer zo glad als voorheen maar ook nog eens een stuk roder.Hoe komt dat nou en maar vooral wat kun je eraan doen?

Onze huid bestaat uit een opperhuid en lederhuid. Aan de onderkant van de opperhuid bevinden zich de levende cellen ( basaalcellenlaag). Deze cellen groeien van binnen naar buiten. We worden geboren met een flinke dosis vitamine A in deze cellen. Alleen onder invloed van UVA en UVB en milieuverontreiniging breekt deze vitamine A af. Is dat erg? Nou zeker wel want deze vitamine is van levensbelang om de cel in een goede conditie te houden. Het is onze weerstand tegen de buitenlucht maar natuurlijk ook voor alle processen in ons lichaam. Een tekort uit zich o.a. door roodheid, acné, vochttekort, rimpels of pigmentvlekken.

Simpel zou je denken dan smeren we er een creme op met vitamine A en is het probleem opgelost. Helaas werkt dat niet zo simpel. Onze huid laat namelijk niet zo makkelijk allerlei stofjes door. Eerst zal de huid voorbehandeld moeten worden met de juiste producten ( waarmee de huid super schoon en de juiste zuurgraad krijgt) waardoor de vitaminen precies op de juiste plek komen, in de levende cel. Een bescherming tegen UV zonder chemische bestanddelen is belangrijk om de vitaminen te laten leven.

Bij J’esthé Skincare Boutique werken we met Environ. Ontwikkeld door een plastisch chirurg uit Zuid Afrika ( lees veeelll zon)! Hij had in zijn kliniek jonge patiëntjes die overleden aan huidkanker en wilde iets ontwikkelen wat preventief tegen huidkanker zou werken. Na jarenlang van research kwam hier Environ uit voort en nog steeds ontwikkeld het merk zich tot de dag van vandaag. Je kunt dus gerust stellen dat Environ heeft ontdekt dat vitamine A de huid jong houdt en in goede conditie.

Als je weet hoe je huid zich deelt, en wat het opneemt. Als je weet hoe je om moet gaan met je lichaam, want een mooie huid komt zeker ook van binnen uit. ( hoe vaak hoor ik mensen niet zeggen dat ze geen water drinken omdat ze naders veel moeten plassen??? FOUT, je lichaam heeft vocht nodig om goed te functioneren). Als je dit weet, en dat leren we jou uiteraard bij ons huidadvies, dan zul je merken dat ook jij een mooie huid kunt krijgen. Een huid welke met de juiste verzorging een leven lang meegaat zonder problemen.

Om goed je huidconditie te kunnen bepalen maken we eerst een huidscan en geven je daarna advies hoe je deze weer mooi kunt krijgen of houden d.m.v. de juiste behandelingen en producten voor thuis gebruik. Een scan kost € 75,- maar krijg je tijdelijk retour bij aanschaf van een serie thuisverzorginsproducten. Na een half jaar maken we opnieuw een huidscan waarbij we goed kunnen zien hoe je huid zich heeft verbeterd. Geen gebakken lucht dus of loze beloftes. Environ doet écht iets voor je huid.