vitamine A

Vitamine A; een wondermiddel?

Wanneer we worden geboren hebben we in onze cellen een flinke dosis vitamine A. Onze huid ziet er zacht en mooi egaal uit. Hoe komt het dat we in de loop der jaren last krijgen van verslapping, pigmentvlekken of erger zelfs huidkanker?

Grootste oorzaak, buiten verkeerde levensstijl, is uv Straling!
Deze straling zorgt ervoor dat de hoeveelheid vitamine A afneemt in de cel.
Met als gevolg dat de cel degenereert, ouder wordt en functies niet meer goed kan uitvoeren.

De huid ziet er vaal uit, vertoont pigmentvlekken, rode adertjes schijnen er doorheen, kan schraal aanvoelen. Kortom ziet er niet gezond uit.

Het is belangrijk goed in beeld te krijgen hoe de huid er ook van binnen uit ziet.
De betere schoonheidsklinieken kunnen dit door middel van een huidscan. Hierop kun je zelf ook de conditie van je huid zien.
Aan de hand van deze scan kan er bepaald worden welke behandeling voor jou geschikt is en welke producten er in gezet moeten worden.

Vaak is een verandering van levensstijl noodzakelijk; een stukje bewustwording  hoe om te gaan met het voeden van je lichaam ( lees ook huid).
Het aanpassen van zongedrag is noodzakelijk voor een gezonde huid. Waar vroeger zo bruin mogelijk worden een race was om van vakantie terug te komen, wordt dit nu als gevaar gezien voor allerlei vormen van huidkanker.

Is het dan zo eenvoudig om een crème met vitamine a te kopen, op je huid te smeren en hopla probleem opgelost?
Er is een juiste voorbehandeling nodig waardoor de juiste dosis vitamine A bij de levende cel terecht komt. De huid heeft namelijk een barrière waardoor veel voedingstoffen of water er niet doorheen komt. Dat is maar goed ook anders zouden we vol lopen als we in een zwembad zouden springen.
Door de huid met speciale zuur makende producten doorlaatbaar te maken zakt de vitamine A wel door tot de levende cellaag. 


Vitamine A mag je niet direct in een te hoge dosis aanbrengen want dan bereik je juist het tegengestelde.  Het is belangrijk om de juiste vitamine vormen stapsgewijs op te bouwen om het beste resultaat te krijgen. een bescherming daarna tegen uv straling is noodzakelijk om afbraak van de vitamine A in de crème tegen te gaan. 

Allemaal erg theoretisch, ik snap dat.
Daarom is het belangrijk dat je jezelf laat voorlichten door een professionele huidcoach die hiervoor haar opleidingen heeft gehad.

Wondermiddel?

Nee dat is duidelijk, gewoon een lichaamseigen vitamine, die verdwijnt onder invloed van UV straling. Maar wel degelijk belangrijk om deze tekorten op te vullen om onze weerstand in de huid op te bouwen. Zeker in deze tijd van milieuverontreiniging en andere levensstijl waar we veel huidklachten zien. We moeten ons bewustzijn van ons grootste orgaan “de huid” en hier zuinig mee omspringen.

Wil je meer weten bekijk dan onze website of maak een afspraak voor een huidscan.