huid spiegel van gezondheid

Je huid is de spiegel van je gezondheid

Een mooi huid voor iedereen weggelegd?

 

Als orthomoleculair schoonheidsspecialiste krijg ik vaak de vraag: “Ik wil een mooie huid, kun je mij daarmee helpen?”
Uiteraard kan ik dat maar ik kan niet toveren. Een mooie huid heeft namelijk met veel aspecten te maken.
Ten eerste spelen je genen mee, als die goed zijn dan kun je bij wijze van spreken met een potje Nivea af en hoef je nooit je huid te reinigen.
Helaas is dit voor weinig mensen weggelegd. Zeker in een tijd waarin milieuverontreiniging heftiger wordt en ons voedsel steeds meer bewerkt is.

Dus zullen we er toch meer aan moeten doen…
Vaak gaan we dit pas beseffen als we in de spiegel kijken en we steeds meer rimpels ontdekken. Dan wordt het toch wel tijd om er mee aan de slag te gaan.
Vergeet niet dat je dan schade moet gaan wegwerken, terwijl als je eerder begint met huidverzorging je de schade beperkt.
Natuurlijk worden we ouder en dat houden we niet tegen maar er is een degelijk verschil tussen een getaande rimpelige huid die niet verzorgt is of een verzorgde frisse huid met hier en daar een rimpeltje.

 

Wat is de oorzaak van een slechte huid?

 

Het motortje van binnen…roep ik altijd.
Als je lichaam van binnen niet goed functioneert dan zie je dit direct aan de buitenkant van je huid.
Je kunt er nog zoveel aan doen; schoonmaken , crèmes smeren en maskertjes aanbrengen, het zal nooit het optimale effect geven als het van binnen niet goed functioneert.
Wij als orthomoleculair schoonheidsspecialiste kijken naar het lichaam als geheel. Hoe voedt jij je lichaam en dus ook je huid?
Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te kunnen leven. Komen er te weinig gezonde voedingstoffen binnen dan gaat dit eerst naar alle vitale organen, zoals je hersenen en je hart. Helaas is je huid geen vitaal orgaan en zal pas als laatste aan de beurt zijn.

Er is al snel een tekort aan voedingsstoffen wanneer je nagaat dat onze voedingsbodem redelijk uitgeput is. Waar je vroeger 1 appel kon eten moet je er tegenwoordig wel 10 eten om aan de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen. Suppletie in de vorm van capsules, pillen of een poeder is van belang om het lichaam en je huid in een goede conditie te houden.

 

Wat kun jij doen om je gezondheid zo optimaal mogelijk te laten functioneren?

 

Leef je gezond of denk je dat je gezond leeft? Waar kun je nog “fine tunen”, waar zijn er nog verbeteringen te behalen?
Suiker is het nieuw roken…   Suikers zitten tegenwoordig overal in verwerkt. De fabrikanten doen dit omdat suiker vooral lekker is maar het maakt ons ook nog eens verslaafd, en dat is nou graag wat ze willen natuurlijk = “omzet”.  We willen er dus steeds meer van hebben. Suikers zorgen voor ontstekingsprocessen in ons lichaam maar zorgt er ook voor dat onze huid gaat verkleven en er niet mooi uit ziet. De doorbloeding wordt slechter en klachten als couperose, rosacea of pigmentvlekken en rimpels gaan ontstaan.

Matig of stop het gebruik van suikers, drink voldoende water zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Niet te lang liggen bakken in de zon, 15 minuten per dag is meer dan voldoende om aan de juiste hoeveelheid vitamine D te komen. En ‘s winters in ons koude kikkerlandje gebruiken we suppletie in de vorm van vitamine D3 druppels aangevuld met vit K2, voor een betere opname vanuit je bloed in de botten.

Gebruik verdere iedere dag verse groenten en een stuk fruit, beweeg voldoende en lach vooral veel. Plezier in het leven maakt voldoende gelukshormonen aan wat zijn weerslag heeft op zowel je uitstraling ( geen zuurpruimen gezicht) als je algehele welbevinden. Tja en dan krijg je uiteraard wel een lachrimpeltje maar wat is daar nu erg aan. We kunnen moeilijk ouder worden met een strak getrokken hoofd.

 

En wat kan ik eraan doen als jouw schoonheidsspecialiste?

 

Nadat ik een huidscan van jouw huid gemaakt hebt weet ik de conditie van je huid. Ik kan namelijk in drie huidlagen naar binnen kijken en je daarom een goed advies geven welke behandeling voor jouw huid geschikt is. Tevens geef ik je een behandelplan met producten voor thuisgebruik. Alleen samen krijgen we jouw huid in de beste conditie.
Bij dit behandelplan hoort ook ons advies voor je levensstijl. Samen nemen we dit door en kijken we waar er nog verbetering te halen valt.
Misschien is het wel nodig om een detoxkuurtje te doen om sneller resultaat te verkrijgen. Omdat je hiermee versnelt van alle overbodige afvalstoffen verlost raakt. Ook daarmee begeleiden wij.

Na ongeveer 6 maanden maken we opnieuw een huidscan. Buitenom wat jij natuurlijk allang in de spiegel gezien hebt en het fijne gevoel van een mooie gezonde huid. Krijgen we ook bewijs op de foto. Maar belangrijker; we kunnen kijken wat we nog kunnen verbeteren, want heel simpel , aan de buitenkant kun je vaak niet ontdekken wat er aan de hand is met de huid.

Ben jij geïnteresseerd in onze aanpak en wil je ook deze huidscan met intake en de eerste discoverybehandeling? Ga dan naar de site www.jesthe.nl en boek snel en eenvoudig online.